Over ons

Impressie artwork

Over ons

Wij zijn de Samenwerkende Oranjeverenigingen van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Binnen deze stichting vallen 4 Oranjeverenigingen. Dit zijn; Oranjevereniging Katwijk aan Zee, Oranjevereniging Katwijk aan de Rijn, Oranje Vereniging Rijnsburg en Oranjevereniging Wilhelmina (uit Valkenburg).

Onze 4 besturen steken regelmatig de koppen bij elkaar. We spreken elkaar en wisselen kennis en materialen met elkaar uit. Naast de regelmatige contacten die we met elkaar hebben, zetten we ook samen onze schouders onder gezamenlijke projecten.

Zo hebben we in 2006 de samenvoeging van 3 gemeenten naar één gemeente Katwijk tot een feestje gemaakt. In 2010 en 2015 de viering van 65 jaar en 70 jaar Bevrijding met elkaar georganiseerd. Dit op verzoek van de Gemeente Katwijk. De troonwisseling van Koningin Beatrix naar Koning Willem-Alexander in 2013 hebben we ook groots gevierd in de gemeente Katwijk.

Door met elkaar samen te werken zijn we in het verleden tot grootste activiteiten gekomen, zoals het organiseren van een Parade van Legervoertuigen door 4 dorpskernen heen, een concert op de doorgaande weg in Katwijk en het maken van diverse kranten met informatie en programma.

Voor 2020 zijn we door de burgemeester van de Gemeente Katwijk gevraagd om de viering van 75 jaar Vrijheid te organiseren. Met bestuursleden uit de 4 Oranjeverenigingen hebben we een commissie geformeerd. Deze commissie bestaat uit zo’n 15 personen. Binnen deze groep zijn kleine werkgroepen gevormd. Iedere werkgroep is verantwoordelijk voor een deel van de viering in 2020. Maar om wel gezamenlijk op te trekken hebben deze werkgroepen  veel contact met elkaar en werken plannen uit. Zij koppelen hun voortgang terug in de maandelijkse commissie vergadering.

Samen proberen we om de viering van 75 jaar Vrijheid tot een groots feest te maken!

Naast het vieren van de Vrijheid in 2020, herdenken we natuurlijk op 4 mei alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien.