Voorbereidingen

Impressie artwork

Voorbereidingen

Publicatie:

De commissie die de viering van 75 jaar Vrijheid aan het voorbereiden is, bestaat u bestuursleden uit alle vier de Oranje Verenigingen die de gemeente Katwijk rijk is in samenwerking met Gemeente Katwijk.
De voorbereidingen voor de viering van 75 jaar vrijheid zijn inmiddels in volle gang. Er zal onder andere een Parade met defilé worden georganiseerd.

Het “Defilé 75 jaar vrijheid” zal onder andere bestaan uit: zes praalwagens, 65 historische militaire voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog en de periode daarna. Maar ook zullen er Pelotons van het Korps Nationale Reserve zijn, alsmede muziekkorpsen en veteranen. Op het defileerpunt zal een officier van de Koninklijke Landmacht en de burgemeester het defilé afnemen. Geallieerden veteranen en andere gasten zullen de parade gadeslaan vanaf de tribune op de Zeeweg.

Scholen
Alle scholen in de KRV gemeenten zijn benaderd met de vraag of zij willen helpen. Er worden namelijk houten figuren gezaagd. Deze figuren moeten op de praalwagens komen te staan. Maar kale, saaie, houten figuren is natuurlijk niet leuk. Daarom mogen de kinderen aan de slag op de scholen. De eerste scholen hebben zich al aangemeld voor het versieren van de houten figuren!

Naast het Parade wordt er een uitgebreid feestprogramma georganiseerd. De commissie is druk bezig met het vormgeven van dit feestelijke programma. Zodra hierover meer te melden valt, zal de commissie zeker van zich laten horen.

Tickets

Klik snel op deze knop en koop tickets voor de leukste activiteiten tijdens de viering van 75 jaar Vrijheid.

Tickets kopen