Samen

Impressie artwork

Samen

Publicatie:

Samen zijn wij in maart 2019 gestart met de voorbereidingen voor het vieren van 75 jaar Vrijheid in 2020. Samen met de vier Oranje Verenigingen die Katwijk rijk is, Oranje Vereniging Katwijk aan Zee, Oranje Vereniging Katwijk aan de Rijn, Oranje Vereniging Wilhelmina (Valkenburg) en Oranje Vereniging Rijnsburg. Wij kregen van burgemeester Visser het verzoek om dit samen met de inwoners van de gemeente Katwijk op te pakken.

En dat hebben we gedaan met een commissie van ongeveer 15 personen. Vanaf maart vorig jaar ideeën verzameld vanuit de inwoners van Katwijk, gekeken naar de plannen van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en zelf ideeën gegenereerd. Dit alles met als motto Vrijheid en als thema Engelandvaarders. Gaandeweg het jaar ontstond het programma met vele activiteiten. Ook andere vrijwilligersorganisaties wilden graag samen met ons, onder onze paraplu hun programma aanbieden.
Er is heel hard gewerkt, niet alleen door de commissie maar ook samen met de vele vrijwilligers die de diverse subcommissies hielpen, ook hier weer het kon alleen doordat we samen werkten.

Het programma was klaar, samen, hadden we in Vrijheid een fantastisch programma ontwikkeld. Samen de Vrijheid, die zover weg was in de jaren 40 – 45, herdenken en vieren. Hoe mooi zou het worden in de maand april en de begindagen van mei 2020.

En toen……….. stond de wereld opeens stil. De wereld ziet er sinds een paar weken anders uit. Ondanks dat de zon vaak uitbundig schijnt, we de vogels horen fluiten, zijn er zorgen om de gezondheid en maatregelen waar we ons samen aan moeten houden. Het samenzijn in welke vorm dan ook maakt een pas op de plaats. Waar is onze Vrijheid, mogen we nog wel doen wat we eigenlijk graag willen? Zou dit ook zo gevoeld hebben in de jaren 40 – 45? Ook toen was het samen dingen doen heel belangrijk. Samen in het verzet, samen zorgen voor de mensen die het minder hadden en zo nog veel meer.

Ook nu zien we dit weer gebeuren. Ook al mogen we niet dicht bij elkaar zijn, samen pakken we deze crisis aan. Samen helpen we onze medemensen die alleen zijn, onze medemensen die het arm hebben. Gelukkig kunnen wij dit samen doen in relatieve Vrijheid.

Onze wens is dat we op een moment in de toekomst samen kunnen vieren dat we deze crisis samen hebben overwonnen! Wij weten niet wanneer, maar we gaan elkaar weer volop ontmoeten bij de Oranje Verenigingen. Voor nu wensen wij u gezondheid samen met uw naasten.

Zullen we samen
gewoon samen

Het maakt me niet uit
wat, hoe of waar

Maar zullen we samen
samen, met elkaar

Tickets

Klik snel op deze knop en koop tickets voor de leukste activiteiten tijdens de viering van 75 jaar Vrijheid.

Tickets kopen