Persconferentie 20 mei 2019

Impressie artwork

Persconferentie 20 mei 2019

Publicatie:

De Samenwerkende Oranjeverenigingen hebben de handen ineen geslagen, zoals we dit vijf en tien jaar geleden hebben gedaan, voor het vieren van respectievelijk 65 en 70 jaar Vrijheid.

Er is een projectgroep geformeerd, hierin zijn bestuursleden van alle vier de Oranje Verenigingen uit de gemeente Katwijk vertegenwoordigd. Dit zijn Oranje Vereniging Katwijk aan Zee, Oranje Vereniging Katwijk aan de Rijn, Oranje Vereniging Wilhelmina (Valkenburg) en Oranje Vereniging Rijnsburg. De projectgroep is onderverdeeld in verschillende werkgroepen. Deze werkgroepen gaan aan de slag met het organiseren van lokale activiteiten en feestelijkheden. Een deel hiervan zal aansluiten bij het landelijk programma welke door het Nationaal Comité 4&5 mei is uitgerold.
Te denken valt aan de vrijheidsmaaltijden, waarvan we voornemens zijn om deze in de verschillende dorpskernen te organiseren en een bevrijdingsfestival.

Daarnaast zullen we lokale activiteiten en feestelijkheden gaan organiseren. Hiervoor doen we een beroep op hulp van burgers en/of verenigingen om dit samen met ons te gaan doen. Ook denken we in de loop van het jaar voor verschillende activiteiten helpende handen nodig te hebben.

Om ervoor te zorgen dat de burgers uit Katwijk zich nu al kunnen aanmelden, hebben we een mailadres, waar mensen ideeën en/of initiatieven kunnen delen. Dit mailadres is: info@ovkrv.nl.
Voor het informeren van de burgers uit Katwijk zullen we gebruik gaan maken van sociale media en een website. Deze website wordt op dit moment gebouwd deze heet: 75jaarvrijheid.ovkrv.nl
Natuurlijk zullen we ook gebruik gaan maken van Facebook, Twitter en Instagram en niet te vergeten de lokale pers.

We willen op dit moment al graag een beroep op de inwoners van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg doen. Zo zijn we o.a. op zoek naar foto’s die betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog en dan graag ook het verhaal achter de foto. Later zult u van ons horen waar we deze foto’s voor willen gaan gebruiken. Maar we zijn ook op zoek naar mensen die een goed idee hebben. Help ons mee met een fantastisch programma neer te zetten voor jong en oud, groot en klein.

En mocht u meer het type; ‘handen laten wapperen’ zijn, dan horen wij dit ook graag! Want vele handen, zullen bij dit feest, licht werk maken.

Omdat we nog in de beginfase van de organisatie zitten, kunnen we u verder nog niet veel vertellen. Maar zodra we meer weten, er meer duidelijk is over datgene wat we gaan organiseren, dan laten we u dat zeker weten!!

Tickets

Klik snel op deze knop en koop tickets voor de leukste activiteiten tijdens de viering van 75 jaar Vrijheid.

Tickets kopen