Op zoek naar militaire voertuigen

Impressie artwork

Op zoek naar militaire voertuigen

Publicatie:

De afgelopen weekenden ging een kleine delegatie vrijwilligers onderweg naar Zeeland, Arnhem, de Ginkelse Heide en Oosterbeek. Zij waren op zoek naar militaire voertuigen en maar gingen vooral om contacten te leggen en inspiratie op te doen.

In Zuid-Nederland is men al gestart met de viering van 75 jaar Bevrijding. Dit, omdat het zuiden van Nederland al in 1944  werd bevrijd door de geallieerden. De rest van Nederland moest nog lange tijd wachten, totdat zij bevrijd werden. Zo ook moesten de inwoners van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg de pittige, strenge hongerwinter nog doorstaan. In de gemeente Katwijk vieren we onze bevrijding daarom, op en rondom 5 mei 2020.
Achter de schermen wordt op dit moment al hard gewerkt aan deze viering. Het programma wat in elkaar gezet wordt, heeft activiteiten voor jong en oud. Daarover kunt u meer lezen op onze website. De agenda van april en mei 2020 vult zich langzaamaan met allerlei activiteiten.

De vrijwilligers die op pad gingen, waren; Ton Eikelboom, Jan van Rijn, Johan Barnhoorn, Marco van Duijn en Ruud van Rijn. Het doel van deze tripjes was informatie in winnen, contacten leggen met personen die mogelijk de Katwijkse organisatie van 75 jaar Vrijheid kunnen helpen. Daarnaast proberen deze 5 personen ook mensen bereid te vinden die mee willen rijden in de Parade die door alle dorpskernen van Katwijk zal rijden. Op de Zeeweg in Katwijk aan Zee zal ook het Defilé worden afgenomen.

De reis ging al eerder naar Arnhem, de Ginkelse Heide en Oosterbeek. Maar de laatste keer stonden Steenbergen, Vlissingen en Bergen op Zoom op het programma. Daar waar de vieringen plaatsvonden. In deze plaatsen waren parades en herdenkingen om bij te wonen, wat de mannen dan ook gedaan hebben. Ook hebben zij contacten gelegd met de organisaties van deze vieringen.

Door het bijwonen van de diverse parades en herdenkingen zijn nieuwe ideeën ontstaan, die mogelijk ook tijdens de viering in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg zouden kunnen plaatsvinden. Daarnaast hebben deze mannen ook geprobeerd om de organisaties aldaar enthousiast te maken om deel te nemen aan de parade die de Katwijkse dorpskernen zal doorkruisen.

Mocht u het leuk vinden om deel te nemen aan de parade en het defilé en u bent in het bezit van een militair voertuig, dan zijn wij op zoek naar u. Laat u gegevens achter op onze contact pagina. Dan nemen wij spoedig contact met nu op!

Tickets

Klik snel op deze knop en koop tickets voor de leukste activiteiten tijdens de viering van 75 jaar Vrijheid.

Tickets kopen