BaseCamp op voormalig vliegkamp Valkenburg

Impressie artwork

BaseCamp op voormalig vliegkamp Valkenburg

Publicatie:

Voorafgaand aan 5 mei probeert de organisatie van de viering rondom 75 jaar Vrijheid op voormalig vliegkamp Valkenburg een BaseCamp te organiseren. Hiervoor zijn zij op zoek naar mensen die een militair, liefst historisch, voertuig bezitten. Al deze voertuigen bij elkaar zullen een soort openluchtmuseum vormen dat bezocht kan worden de inwoners van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

Bezitters van militaire voertuigen krijgen de gelegenheid om hun voertuig tussen 28 april en 2 mei tentoon te stellen. De locatie van deze bijzondere tentoonstelling zal zijn bij de voormalige munitiebunkers (ook wel het bunkerbos genoemd), dit is een afgeschermd stuk terrein op het voormalig vliegkamp Valkenburg. De deelnemers krijgen de gelegenheid om te vertellen over de historie van het voertuig dat zij bezitten.

Op zoek

De organisatie vindt de locatie en de gelegenheid erg bijzonder en geeft deelnemers graag de gelegenheid om een BaseCamp te bouwen. Deelnemers kunnen in militaire kleding komen, kunnen hun eigen BaseCamp opzetten. Legertenten kunnen worden opgebouwd, zodat er een kampement kan ontstaan. Zo’n 30 tot 40 legervoertuigen zouden hier gepositioneerd kunnen worden.

Op dit moment wordt hard gezocht naar voertuigbezitters. Want zonder voertuigen kan er geen BaseCamp worden gerealiseerd. Zoek daarom contact met de organisatie via info@ovkrv.nl.

Unieke locatie

Het openluchtmuseum zal op een stukje van de landingsbaan staan, waar ook de voormalige munitiebunkers zich dichtbij bevinden. In 1940 was Vliegveld Valkenburg juist volledig afgebouwd, maar de grond was nog niet droog en hard genoeg voor landingen. Toch landden de Duitse vliegtuigen hier. Waarna zij niet meer op konden stijgen, omdat het landingsgestel in de modder vastgezogen was.
De locatie die mogelijk voor de laatste keer gebruikt kan worden, voordat er huizen op gebouwd worden. Op deze plek een museum creëren is natuurlijk uniek!

Bezoekers

De mensen uit de omliggende dorpen die naar dit unieke openluchtmuseum komen kijken zullen getrakteerd worden op een stukje historie. De bezitters van de voertuigen die tentoongesteld staan zullen graag hun verhaal vertellen. In Nederland is het bijzonder als er een BaseCamp wordt georganiseerd en heeft altijd zeer grote aanloop. Het zal te bereiken zijn via de hoofdingang van het voormalig vliegkamp Valkenburg en is dagelijks geopend van 28 april tot 02 mei tussen 10.00 uur en 17.00 uur. De voertuigen mogen blijven staan als de bezoekers naar huis gaan. Parkeren voor de bezoekers zal gratis zijn.

Nog niet definitief!

Op dit moment is de organisatie dringend op zoek naar deelnemers voor het openluchtmuseum. Dus bent u iemand of kent u iemand die militaire voertuigen bezit, dan kunt u zich aanmelden via info@ovkrv.nl. Deelname is gratis! De organisatie zoekt dan contact met u. De organisatie zoekt het liefst historische militaire voertuigen, maar ook nieuwere modellen militaire voertuigen zijn welkom!

Tickets

Klik snel op deze knop en koop tickets voor de leukste activiteiten tijdens de viering van 75 jaar Vrijheid.

Tickets kopen