Vrijheidsloop

Impressie artwork

Vrijheidsloop

Datum: 2 mei 2020 09:00
Locatie: door alle dorpskernen

Toegang: voor de diverse afstanden gelden verschillende prijzen, klik hier voor tickets.

De Vrijheidsloop is het sportieve element in het programma 75 jaar Vrijheid in Katwijk. De Vrijheidsloop is een wandeltocht door alle dorpskernen; Valkenburg, Rijnsburg, Katwijk aan den Rijn en Katwijk aan Zee. Voor zowel de sportieve als recreatieve wandelaars zijn er routes waarbij langs plekken en monumenten wordt gewandeld die herinneren aan de Duitse bezetting. De wandeltocht is laagdrempelig, dus van jong tot oud, getraind en ongetraind kan meedoen. In de route beschrijving is een toelichting opgenomen over deze historische plekken.

Er zijn twee lange routes van respectievelijk 25 en 16 km die door alle  dorpskernen, Katwijk aan Zee, Katwijk aan de Rijn, Rijnsburg en Valkenburg gaan. De route van 25 km gaat ook door het duingebied, de Pan van Persijn en ook een stuk over het voormalige Vliegkamp Valkenburg. Beide routes starten en eindigen bij de tent op het strandplein tegenover Hotel Noordzee aan de boulevard van Katwijk.

Daarnaast zijn er 2 routes van 8 km. Er is een route die Valkenburg en Rijnsburg aandoet, waarbij gestart kan worden bij zowel het Dorpshuis in Valkenburg als bij de Burgt in Rijnsburg. De andere route doet Katwijk aan Zee en Katwijk aan de Rijn aan, waarbij gestart kan worden bij de tent op het strandplein in Katwijk aan Zee en De Roskam in Katwijk aan de Rijn.

De routes zijn niet bewegwijzerd. Naast een routebeschrijving wordt er een folder verstrekt met informatie over de plekken en monumenten waar langs wordt gewandeld.

Onderweg zullen de deelnemers een aantal versnaperingen ontvangen en na voltooien van de wandeling  wordt er een herinnering uitgereikt.

De starttijden zijn:

25 km  van 9.00 tot 9.45 uur

16 km  van 10.15 tot 11.00 uur

8 km van 11.30 uur tot 12.00 uur

De kaartverkoop is inmiddels gestart, klik hier

Tickets

Klik snel op deze knop en koop tickets voor de leukste activiteiten tijdens de viering van 75 jaar Vrijheid.

Tickets kopen